Arrangeret af JazzDanmark

Ung Jazz Semifinale

Tirs d. 12.03.13

Døre: 19.00 Koncertstart: 20.00
Spillested: Atlas - se kort

Fri entré


Om arrangementet Info

Danmarks største talentkonkurrence for unge jazzmusikere, Ung Jazz, træder nu ind i sin afgørende fase. Fire kvartfinaler er overstået, og nu venter der to spændende semifinaler, inden årets finalister kan udpeges. Første semifinale finder sted på Atlas i Aarhus den 12. marts.

Foran aftenens optrædende bands ligger en finale koncert på Jazzhouse i København og venter. 2013 udgaven af Ung Jazz konkurrencen, byder som altid på ungdommens toner og tidens tone klang inden for den unge danske jazz. Og i aften er ingen undtagelse.

Stemninger, klang og jazz-spilopper
Første band på scene er odenseanske Entropy. Bandets rockende tilgang til jazz, der til tider er larmende, til tider stemningsfuld og lyrisk, overbeviste juryen i kvartfinalen, at de havde hvad der skulle til for at gå videre. Bandets alternative instrumentering (bl.a. lapsteel) og gode samspil er blot nogle få af Entropys forcer.

Semifinalens andet band, Bangin’ Bülows Nice Jazz Quartet, fangede ikke blot folks opmærksomhed med deres bandnavn. Bandets evne til at føre folk igennem deres til tider svære rytmiske kompositioner med humor , groove og musikalsk overskud, gik ikke blot rent ind hos publikum, men også hos juryen, hvilket sikrede kvartetten en plads i semifinalen.

Alt i alt byder aftenen på to bands, der med sikkerhed vil fange publikum, og fremvise ung dansk jazz fra sin bedste side.

Flotte præmier og nye tiltag
For deltagerne er Ung Jazz en fantastisk mulighed for at blive bedømt af en jury, bestående af professionelle musikere og branchefolk, samt en gylden chance for at optræde på nogle af landets bedste jazzklubber og få spredt ens musik til et nygerrigt publikum. Og som noget nyt i år, får vinderen af hver kvart- og semifinale, stillet et bandcoach forløb med et af jurymedlemmerne til rådighed. Dette skal være med til at skærpe og udvikle, både musik og sceneperformance, til gavn for musikere og publikum.

Udover den værdifulde erfaring musikerne får, er der også en række konkrete gevinster at hente for den samlede vinder: en plads ved den fællesnordiske showcase Young Nordic Jazz Comets, 15.000 kr. i international turnéstøtte, og forhåndsbooking til række jazzfestivaler i 2013 og 2014.

Så snyd ikke dig selv for en aften i selskab med den spirende unge danske jazz!


Atlas - The Orchestra + Jeff Ballard (US) plays Claus Waidtløw
Atlas - Kurt Elling (US) & Aarhus Jazz Orchestra
nyhed
Atlas - Jakob Buchanan Quartet
nyhed
Atlas - Jakob Bro Trio feat. Palle Mikkelborg
nyhed
Atlas - Marius Neset Birds (NO)